ARHIVA VESTI
     
 
Radnici ABS Minel Elektrooprema a.d. započeli štrajk. Spremnost zaposlenih da se dodatnim naporima izađe iz krize. Upućeno pismo i Nenadu Popoviću.

NEŽELJENI ŠTRAJK




13.03.2012.
U situaciji višemesečnog kašnjenja plata, prisutnih plaćenih odsustva i bezperspektivnosti proizvodnje radnici ABS Minel Elektrooprema, članovi Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije posle štrajka upozorenja otpočeli su 12. marta štrajk u krugu preduzeća. Štrajkači zahtevaju isplatu zaostalih zarada a predsednik Industrijskog sindikasta ABS Minel Elektrooprema, Bora Savić, obratio se Nenadu Popoviću većinskom vlasniku preduzeća naglasivši da su radnici u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji zbog neisplaćenih zarada a sa druge strane pojavljuju se novi poslovi u enegretskom sektoru koji prolaze pored Elektroopreme.
Dobri majstori, radnici i inženjeri žele da preduzeće opstane ali je jako teško da bez plate, organizovanog prevoza otpočne ozbiljnija proizvodnja. Zaposleni zahtevaju da gospodin Nenad Popović i generalni direktor ABS Minel prof. dr Ljubomir Lukić izrade viđenje poslovanja Elektroopreme i poziciju zaposlenih u 2012. godini.
Štrajkači i Štrajkački odbor su 12. marta doneli odluku da se radikalnije mere ne preduzimaju sve do 16. marta u očekivanju isplate jedne zarade i isplate još jedne zarade do kraja marta meseca 2012. godine.
Ovo je neželjena situacija i za zaposlene i sindikate ali dalje se nije moglo uz obećanja koja se nisu ispunjavala.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"