ARHIVA VESTI
     
 
Sekcija žena Industrijskog sindikata ATB Sever Subotica obeležila 8.mart. Jačati društveno ekonomsku i političku moć žena.

8.MART U ATB SEVER SUBOTICA




Poštujući i uvažavajući napore žena da se izjednače i približe pravima muškaraca žene članice Industrijskog sindikata ATB Sever su na prigodan način obeležile 8.mart, dan posvećen ženama. Predsednica Sekcije žena ISS, zaposlena u ATB Sever-u podsetila je koleginice na istorijat ovog značajnog datuma ukazavši da protest koji je održan 8.marta 1857.godine u Njujorku je organizovan od strane radnica zaposlenih u industriji koje su nizom akcija i protesta započele borbu za bolje uslove rada, veće plate i bolji položaj žena u društvu. U tim godinama žene su se borile za pravo glasa, kraće radno vreme i druga prava koja su muškarci već imali.



Žene su na šaljiv i prigodan način pokazale da im je „pun kufer“ nepravde sa kojima se susreću a te nepravde nalepljene na putnu torbu bez krajnje adrese.

Uz ova istorijska podsećanja, poneku šalu i osmeh, kao i prigodne poklone obeležen je 8.mart u Industrijskom sindikatu ATB Sever Subotica

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"