ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije u poseti Fabrici reznog alata Čačak. Stabilan oporavak proizvodnje i izvoza prioriteti u 2012.godini. Industrijski sindikat FRA Čačak dosegao do reprezentativnosti.

FABRIKA REZNOG ALATA NA PUTU OPORAVKA




02.03.2012. Fabrika reznog alata kao respektabilni proizvođač reznog alata na prostoru Jugoistočne Evrope posle raznih poslovnih neuspeha, neuspešne privatizacije nalazi načina da aktivnom poslovnom politikom i podrškom države iznađe poslovna rešenja od koristi za fabriku a samim tim i zaposlene. Razgovor koji su predstavnici Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić, Nebojša Savić i Azir Hadžifejzović obavili sa rukovodstvom FRA Čačak i generalnim direktorom Milanom Vidakovićem omogućio je bolje sagledavanje ukupne situacije u kojoj se FRA Čačak i industrija Srbije nalaze. Predsednik Industrijskog sindikata Srbije je prisutne informisao o aktivnostima ISS-a na republičkom nivou sa osnovnim ciljem da se propadanje industrije Srbije zaustavi i aktivnim politikama, reindustrijalizacijom industrija Srbije nanovo postane nosilac ekonomskog razvoja i glavni punilac budžeta Republike Srbije.



FRA Čačak sa svojim programom, izvoznom orijentacijom, kvalitetnim domaćim prgramom može doprineti ukupnom industrijskom oporavku. FRA Čačak je u većinskom vlasništvu države u procesu Restrukturiranja sa državom kao većinskim poveriocem i značajnim potraživanjima radnika po osnovu zarada i prava iz rada. Ova situacija i blokada poslovnog računa onemogućava normalno poslovanje preduzeća. ISS je pre više meseci izneo svoj stav da Republika Srbija mora prihvatiti ova zaduženja ili obezbediti povoljne kreditne linije za sva preduzeća koja imaju ovakvu finansijsku zaduženost potvrđenu od strane suda. Sa članovima ISS-a FRA Čačak rukovodstvo ISS je obavilo izuzetno kvalitetan razgovor a zaključci razgovora će opredeliti buduće aktivnosti ISS-a od pomoći radnicima i poslovnom sistemu FRA Čačak. Ohrabruje podatak da IS FRA Čačak već sada ispunjava uslove reprezentativnosti.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"