ARHIVA VESTI
     
 
Prva Petoletka iz Trstenika poslovni sistem koji ima budućnost. Tri i po hiljade radnih mesta kao garant budućnosti čitavog regiona. Povereništva Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Prve Petoletke u razgovoru sa pretsednikom ISS Draganom Matićem. Kočna tehnika domaćin sindikalnog sastanka.

PRVA PETOLETKA IMA BUDUĆNOST




27.02.2012. Prva Petoletka iz Trstenika spada u red posrnulih „giganata“ srpske privrede koji u proteklih 20 godina trpe udare izuzetno lošeg poslovnog ambijenta i promašenih privatizacija. U ovom trenutku Prva Petoletka sa preko tri i po hiljade radnika nastoji da održi proizvodnju, povrati izvozne poslove a zaposleni zadrže radna mesta i redovne zarade. ISS Prvu Petoletku vidi kao jedan od stubova ukupnog industrijskog razvoja a programi Prve Petoletke omogućavaju da značajan broj preduzeća i privrednih sistema u Srbiji funkcioniše. Poseta predsednika ISS Dragana Matića sindikalnim povereništvima imala je za cilj da se prikupe podaci o učešću kapaciteta i proizvoda Prve Petolekte u industrijskoj proizvodnji Srbije i obavi razgovor sa sindikalcima o njihovom gledanju na sadašnost i budućnost Prve Petoletke. Domaćin ovog skupa bio je Industrijski sindikat Kočna tehnika a.d. Prva Petoletka. Predstavnici PPT Cilindara, PPT Hidraulike, PPT Kočne tehnike i predsednica Jovanka Andrić ukazali su na značajan broj problema sa kojima se zaposleni susreću ali ističu da sa većinom direktora postoji dobra komunikacija i da je od životne važnosti da se podrška i subvencija države nastavi i u 2012. godini.



Predstavnici ISS su obišli proizvodne pogone, razgovarali sa zaposlenima a pri kraju posete održan je izuzetno koristan sastanak sa direktorom Kočne tehnike a.d. Stanimirom Kaličaninom koji je kao dugogodišnji privrednik i odličan poznavalac poslovnog sistema Prva Petoletka i Petoletkine kooperacije ukazao na mogućnosti koje bi značajno unapredile poslovanje PPT ali i poslovanje ukupne kooperacije. ISS je takođe uplatio finansijska sredstava na račun PPT Cilindri koja će biti isplaćena desetorici članova Industrijskog sindikata PPT Cilindri kao pravična nadoknada za odbitke od njihovih decembarskih zarada u visini od 15% zbog učešća na sindikalnom sastanku koji je održan u decembru mesecu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"