ARHIVA VESTI
     
 
Proširenje Evropske unije, iskustva iz Evropskog parlamenta i Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora i rad Evropskog suda pravde teme trećeg u nizu seminara za sindikalne predstavnike i eksperte iz regiona. Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije učesnici seminara.

SOCIJALNA EVROPA




U periodu od 19 do 22.februara u Bečićima, Crna Gora, održan je završni seminar za sindikalne eksperte i predstavnike iz regiona na temu evropskog zakonodavstva a u organizaciji Fondacije Fridrich Ebert Regionalni projekat radni odnosi i socijalni dijalog u jugoistočnoj Evropi.


 


O procesu proširenja Evropske unije govorila je Corina Stratulat iz Evropskog političkog centra iz Brisela. Jutta Streinruck, član Evropskog parlamenta prenela je učesnicima seminara svoja iskustva u radu Evropskog parlamenta.

Posebno zanimljivo izlaganje imao je Andrej Zorko o svojim iskustvima kao člana Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora. Vesna Simović iz Ministarstva rada Crne Gore predstavila je nove odredbe u Zakonu o radu Crne Gore a Milan Jevtić iz Fondacije Friedrich Ebert je kroz prezentaciju predstavio rad Evropskog suda pravde analizirajući konkretne slučajeve.

Na kraju seminara učesnicima seminara se obratio direktor FES Regionalni projekat radni odnosi i socijalni dijalog u jugoistočnoj Evropi Roland Fecht i naglasio važnost učešća sindikata u procesu pridruživanja Evropskoj uniji kao i nastavku podršeke FES ovakvim aktivnostima.


 


O svakoj od pomenutih tema vođena je veoma konstruktivna diskusija a zaključak je da se mora težiti socijalnoj Evropi koja je ključ za sva ostala pitanja vezana za budućnost Evropske unije.

Učesnici seminara su bili ekperti i sindikalni predstavnici iz sindikata Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Ispred Industrijskog sindikata Srbije seminaru su prisustvovali Ivan Kartal i Jasmina Petrović.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"