ARHIVA VESTI
     
 
Zaposleni u „DES“ d.o.o. Beograd, preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u restrukturiranju bez plata, zdravlja i socijalnog osiguranja. Nebriga države ugrožava biološki opstanak više od 200 radnika DES Beograd.

INVALIDI PREPUŠTENI SUDBINI




Dvesta sedamnaest radnika DES Beograd koji su u protestu od 4.jula 2011.godine prepušteni su na milost i nemilost neodgovornim pojedincima i državnim institucijama a značajan broj njih je zbog neisplaćivanja zarada životno ugrožen. I pored upozorenja i apela koji su upućeni početkom 2011.godine nadležnim državnim institucijama nije došlo do aktivnosti koje bi omogućile da radnici i invalidi DES-a rade i primaju zarade. Razgovori sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Ljiljanom Džuver i Vesnom Kovač te ministrom Nebojšom Ćirićem nisu sprečili propadanje DES Beograd.



Zaposleni i sindikati su se okrenuli i Skupštini grada Beograda gde su razgovarali sa Milanom Krkobabićem a sa radnicima je razgovarao i gradonačelnik beograda Dragan Đilas koji je sikazao spremnost da grad Beograd preuzme odgovornost za DES Beograd ali je to nemoguće uraditi bez podrške i saglasnosti republičkih organa vlasti.

O svim ovim aktivnostima upoznat je i premijer Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, pisalo se i predsedniku Tadiću ali nije došlo do bilo kakvog boljitka za radnike i DES Beograd.



Posle višemesečnih protesta ispred republičkih institucija, daljih obraćanja da se DES-u pomogne ušlo se u 2012.godinu a ukupna situacija je gora nego na početku 2011.godine.

Ukoliko se ne preduzmu hitne mere u deblokadi poslovnog računa i upošljavanju značajnih kapaciteta koje DES Beograd ima, radnicima DES-a a naročito invalidnim licima koja u njemu rade biće ugrožen biološki opstanak.

Industrijski sindikat Srbije će informisati premijera Mirka Cvetkovića, predsednika Borisa Tadića i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšu Ćirića o trenutnoj situaciji u DES Beograd i tražiti njihovo hitno uključenje.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"