Hiljade radnika bez zdravstvenog osiguranja. Obest pojedinih opštinskih službenika Fonda zdravstvenog osiguranja u suprotnosti sa izmenama Pravilnika Fonda zdravstva. Industrijski sindikat Srbije uputio protesno pismo direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja.

ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KAO PRIVILEGIJA

Izmene Pravilnika o zdravstvenom osiguranju koji je Upravni odbor fonda usvojio 19.10.2011.godine se nepoštuje od pojedinih nameštenika u filijali Fonda zdravstva Topola. U Službenom glasniku od 25.11.2011.godine broj 89. objavljena je izmena Pravilnika koji u članu 161.glasi „Za osigurana lica za koja doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje nije redovno izmereno do 09.08.2011.godine zdravstvena knjižica, potvrda, odnosno kartica overavaće se pod uslovom da je obveznik uplate doprinosa započeo sa izmirivanjem doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje i nastavio sa njihovim redovnim i kontinuiranim izmirenjem.“

Sve ovo nije dovoljno filijali Fonda zdravstvo u Topoli da ovu jasnu i preciznu izmenu primeni. Slična situacija i u nekim drugim gradovima te je stoga ISS uputio protestno pismo direktoru Fonda zdravstva profesor dr.Aleksandru Vuksanoviću