Industrijski sindikat Srbije(ISS) u Beogradu održao još jedan seminar za Sekciju žena. Seminar podržala Fridrih Ebert Fondacija u Beogradu.

RAVNOPRAVNO OSNAŽIVANJE

20.12.2011. U cilju kontinuirane edukacije svojih članova ISS je organizovao seminar za članice Sekcije žena ISS na temu „Ravnopravnost u srpskom zakonodavstu“. Seminaru su prisustvovale i koleginice iz Sekcije žena Nezavisnog sindikata metalca U.S.Steel-a iz Smedereva i članice Ujedinjenih sindikata Srbije iz Kliničkog centra Srbije.

Povod za seminar je bilo štampanje brošure o Ravnopravnosti u srpskom zakonodavstvu koja sadrži delove većine srpskih zakona koji tretiraju ravnopravnosti i zabranu svih oblika diskriminacije počev od Ustava RS. Može se reći da ova brošura nije posvećena samo ženama u ISS već ima za cilj da pokrene suštinsku ravnopravnost u sindikatu, prepoznavanje svih oblika diskriminacije u društvu i sve negativne posledice netolerancije različitosti. Ovim seminarom edukovane su sindikalke, zaposlene žene a neophodan je sličan i za šire članstvo i rukovodstvo ISS.

Predavač na seminaru je bila Lola Kićanović, stručna saradnica Agencije za mirno rešavanje radnih sporova Republike Srbije sa kojom je ISS imao odličnu saradnju u ovoj godini. U pripremi je i plan seminara Sekcije žena ISS za narednu 2012. godinu kojim se nastavlja osposobljavanje žena u sindikatu i jačanje njihovih znanja i veština za sindikalni rad.