ARHIVA VESTI
     
 
"NEZAVISNI SINDIKAT METALACA USS" ODRŽAO SEMINAR ZA POVERENIKE

ULOGA SINDIKALNOG POVERENIKA U KOMPANIJI




Soko Banja, 3-5.12.2011. "Nezavisni sindikat metalaca USS" održao je u Soko Banji od 3-5-12.2011. godine seminar na temu "Uloga sindikalnog poverenika u preduzeću-kompaniji". Seminar je organizovan u saradnji sa Industrijskim sindikatim Srbije (ISS). Seminaru je prisustvovalo 20 poverenika iz "Nezavisnog sindikata metalaca USS" i dva učesnika iz Sekcije mladih ISS. O osnovnim principima, načelima i funkciji sindikata, sindikalnim slobodama i pravima, organizovanju sindikata u preduzećima, sadržaju i vođenju sindikalnih aktivnosti u preduzeću, ulozi i zadacima sindikalnih poverenika..., prisutnima je govorio i svoja iskustva podelio kolega Nebojša Savić iz Industrijskog sindikata Srbije.

Seminar treba da posluži poverenicima "Nezavisnog sindikata metalaca USS" za još bolji, efikasniji i organizovaniji rad u svojim celinama-pogonima, omasovljenju organizacije, servisiranju članstva, ali i edukovanju članstva o značaju njihove pripadnosti Nezavisnom sindikatu USS u pogledu zaštite svojih interesa i radnih prava, procesu kolektivnog pregovaranja.

Poseban deo seminara organizovan je u formi "radionica", gde su sindikalni poverenici imali trening u oblasti strateške analize stanja u sindikatu putem primenom "SWOT" analize (S - snaga, W - slabost, O- prilike i resursi, T - rizici i prepreke). Organizatori i učesnici seminari ocenili su ovaj seminar vrlo visokom ocenom.

   


Učesnici seminara

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"