ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije obeležio Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Poziv svim članicama Globalnog dogovora u Srbiji da potpišu Deklaraciju o borbi protiv korupcije.

KORUPCIJA SE NE ISPLATI




09.12.2011. Povodom 9. Decembra Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Industrijski sindikat Srbije je u centru Beograda organizovao uličnu akciju. Podeljeni su letci edukativnog i informativnog karaktera o korupciji, načinima borbe protiv ove ozbiljne boljke savremenog sveta. Građani su popunjavali anonimnu Anketu o korupciji koja će biti pokazatelj odnosa građana prema ovom problemu i putokaz za dalje aktivnosti.

Kao što je poznato, Srbije je pri dnu liste zemalja po korupciji u društvu i bez aktiviranja svih segmenata društva, institucija a najviše javnog sektora ne možemo se ni pomaći sa dna po pojavi korupcije.



Sindikati treba da budu veoma zainteresovani za suzbijanje korupcije posebno pri zapošljavanju i svim ostalim segmentima rada. Zato je Industrijski sindikat Srbije kroz uključivanje u rad Radne Grupe za korupciju pri Globalnom dogovoru potpisao Deklaraciju o borbi protiv korupcije što preporučuje pre svega članicama a takođe i svim ostalim kompanijama, državnim i javnim preduzećima i institucijama.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"