ARHIVA VESTI
     
 
Održan sastanak Radne grupe za socijalno uključivanje. Dogovor oko Plana rada radne grupe za 2012. godinu.

GLOBALNI DOGOVOR OKO SOCIJALNOG UKLJUČIVANJA




08.12.2011.
U Privrednoj komori Srbije održan je sastanak Radne grupe za socijalno uključivanje Globalnog dogovora za Srbiju.
Cilj sastanka je bilo sumiranje rezultata rada u 2011. godini i planiranje aktivnosti za 2012. godinu.
U protekloj godini je značajno prošireno članstvo u radnoj gupi i to za desetak novih što predstavlja dobar rezultat u volonterizmu u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti grupe su proširene na ženska prava i dečija prava nakon čega se pridružilo nekoliko novih organizacija i udruženja. Obavljeno je više volonterskih akcija po školama a članice radne grupe su prisustvovale nacionalnim konsultacijama za okvirne principe poštovanja dečijih prava.
Predstavnice UN Women će pripremiti Upitnik zasnovan na principima osnaživanja žena kako bi se lakše utvrdilo u kojoj meri kompanije i udruženja poštuju iste.
Rezultati upitnika bi predstavljali dobru osnovu za dalje kreiranje programa Konferencije o Principima osnaživanja žena koja je planirana za mart 2012. godine i mapiranje potencijalnih članica – lidera u poštovanju Principa.
Jedna od aktivnosti bi bila i obeležavanje Dana starijih lica 1. Oktobra 2012. godine koja je proglašena za godinu aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.
U cilju što bolje informisanosti i edukacije članica Globalnog dogovora u pripremi je organizovanje Webinara, namenjenog razmeni znanja, veština i iskustava među članicama a postoje ideje i da se održe i seminari na različite teme.
Sastanku Radne grupe za socijalnu inkluziju GD prisustvovala je i Gordana Aleksić, predstavnica Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"