ARHIVA VESTI
     
 
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen uz prisustvo predstavnika Industrijskog sindikata Srbije. Nezahvalna pozicija osoba sa invaliditetom u Srbiji.

OBELEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM




Predsednica Sekcije žena Industrijskog sindikata Srbije Svetlana Čulina  pozvana je da prisustvuje obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koju je organizovalo Udruženje amputiranih i rođenih sa malformacijama u Subotici. Cilj obeležavanja ovog datuma je skretanje pažnje javnosti na probleme, prava i položaj osoba sa različitim vrstama invalidnosti. Prisutni su se zasladili i tortom koju su članice Industrijskog sindikata Srbije pripremile za ovu priliku.



Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine kada se na Generalnoj skupštini UN usvojila rezolucija kojom se pozivaju sve zemlje da osobama sa invaliditetom omoguće jednaka prava i učešće u društvenim aktivnostima. Procenjuje se da danas u Republici Srbiji ima oko 800.000 hiljada osoba sa različitim vrstama invalidnosti. Oni se svakodnevno susreću sa nezaposlenošću, siromaštvom i nerazumevanjem njihovih potreba od strane društva. 



Industrijski sindikat Srbije značajnu pažnju poklanja problemima sa kojima se invalidi susreću od kojih su  pojedini i članovi ISS. Sekcija žena ISS će i u buduće  posebnu pažnju posvetiti saradnji sa udruženjima invalida u Republici Srbiji.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"