ARHIVA VESTI
     
 
Čelni ljudi Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Saveza samostalnog sindikata metalaca Srbije (SSMS) učesnici seminara u okviru Međunarodnog sindikalnog projekta ICEM, EMCEF, IMF, EMF, IUF i EFFAT za jugoistočnu Evropu. Ciljevi, prepreke, integracije i saradnja sindikata teme seminara.

RAZVOJ SINDIKATA, INTEGRACIJE I MEĐUSINDIKALNA SARADNJA




Dvodnevni seminar „Razvoj sindikata, integracije i međusindikalna saradnja“ koji je održan u Vrnjačkoj Banji za ISS i SSMS predstavlja nastavak zajendičkih aktivnosti ova dva sindikata u okviru Međunarodnog sindikalnog projekta za članice Evrospke i Svetske  federacije metalaca  sa prostora jugoistočne Evrope. Prvi deo seminara bio je posvećen analizi realizacije ciljeva koje su ova dva sindikata postavili pre godinu dana na seminaru u Andrevlju na Fruškoj Gori.


 


U izveštajima oba sindikata konstatovano je da su tako zacrtani ciljevi u najvećem procentu ostvareni i da oni i dlaje predstavljaju težište budućih aktivnosti ISS i SSMS.  Učesnici su takođe govorili i o preprekama na koje su naišli tokom sprovođenja svojih aktivnosti konstatujući da je sindikalni rad i aktivnost u sve većoj meri opterećen dnevnim problemima sa kojima se članstvo i sindikati susreću.


 


O neophodnosti modernizaicje i promenama u sindikalnom načinu rada i delovanja govorili su Mato Lalić, koordinator projketa i Jaćim Milunović, saradnik na ovom međuanrodnom projektu. Njih dvojica su prezentirali primere nacionalnih, evropskih i svetskih sindikalnih integracija u kojima kao članice EMF i IMF učestvuju ISS i SSMS.


 


O neophodnosti sindikalne saradnje i modalitetima zajedničkih nastupa i delovanja   govorila je većina učesnika seminara stvorivši jedinstven stav da postojeći nivo sardanje između ISS i SSMS treba podići na viši nivo i da će o tome rukovodtsva ova dva sindikata razgovarati ubuduće.


 


Sve ove teme obrađivane su kroz sindikalne radionice što je rezultiralo približavanjem stavova po najznačajnijim pitanjima kojima se sindikati bave.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"