Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije u poseti povereništvima Industrijskog sindikata Srbije PPT Hidraulika i PPT Cilindri. Opstanak Petoletke garant budućnosti regiona.

RUKOVODSTVO ISS U POSETI PRVOJ PETOLETKI

Potreba Industrijskog sindikata Srbije (ISS) da se ostvare čvršći konakti sa članstvom rezultiralo je posetom rukovodstva ISS povereništvima PPT Hidraulika i PPT Cilindri. U razgovoru koji je obavljen sa poverenicima IS PPT Hidraulika je konstatovano da je povereništvo stabilno, da se kolektivni ugovor u viskom procentu poštuje, da je uposlenost na zavidnom nivou i da bi to trebalo da rezultira pivećanjem zarada.

U sklopu ove posete predstavnici ISS su razgovarali i sa članovima Industrijskog sindikata u PPT Cilindri koji su izneli svoja razmišljanja o trenutnom ekonomskom i socijalnom položaju zaposlenih. ovo povereništvo beleži rast članstva i očekuje se da će do kraja decembra biti u situaicji da utvrdi svoju reprezentativnost. Izuzetno značajan i konstruktivan razgovor je obavljen sa direktorom Lazarom Vasiljevićem koji je izneo trenutnu psolovnu situaciju u Cilindrima a posebno je ohrabrujući podatak da su zarade u ovoj godini značajno porasle, da se obim posla uvećao i da je blizu sedamdeset mladih randika našlo uposlenje u PPT Cilindrima. Ovaj razgovor je rezultirao i dogovorom da se saradnja IS PPT Cilindri i direktora odvijaju uz puno poštovanje zakosnkih okvira a na dobrobit zapsolenih i preduzeća.