Ministar rada Rasim Ljajić primio predstavnike Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije AD Interlemind – Leskovac. Interlemind primer lošeg postupanja poslodavca prema radncima i sindikatu. Neophodno puno poštovanje zakona.

NOVA NADA ZA RADNIKE INTERLEMINDA

Beograd, 28.11.2011
Predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije iz AD Interlemind Leskovac i predstavnici njihovih sindikalnih centrala razgovarali su sa ministrom rada Rasimom Lajićem i pomoćnicom ministra Radmilom Bukumirić Katić a vezano sa trenutnim štrajkom i najavom poslodavca da će blizu pedeset radnika biti proglašeno za tehnološki višak. Nacionalna služba za zapošljavanj, filijala Leksovac upozorila je poslovodstvo AD Interlemind Leskovac da Program mora biti usklađen sa zakonskim okvirima i obavezno uključivanje sindikata.
Ministar Ljajić i pomoćnica Bukumirić Katić su u punoj informaciji o svim događanjima na nivou preduzeća i iskazuju spremnost da se aktivnijim odnosom prevaziđu prisutni problemi.
Ukoliko dođe do pomaka u odnosu na trenutnu situaciju Samostalni i Industrijski sindikat u Interlemindu mogu preispitati svoju odluku o štrajku i kroz pregovore sa poslodavcem i izradom novog Kolektivnog ugovora nađu rešenje mirnim putem.