ARHIVA VESTI
     
 
Otpočeo štrajk u AD Interlemindu. Članovi Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije solidarno u štrajku.

ŠTRAJK U INTERLEMINDU




Zaposleni u AD Interlemind-u, članovi Samostalnog sindikata i Industrijskog sindikata otpočeli su štrajk zahtevajući da se pripremljeni Program utvrđivanja viška zaposlenih povuče i iznova uradi. Reprezentativni sindikati insistiraju da se u potpunosti ispoštuje zakonska procedura i da sindikati budu aktivni učesnici u sprovođenju i pravljenju spiskova radnika koji će na osnovu jasnih zakonskih kriterijuma i Kolektivnog ugovora, koji trenutno ne postoji u AD Interlemind-u, napustiti preduzeće. U preduzeću se danas odvijao minimum prcesa proizvodnje a poslodavac je preventivno zančajan broj radnika poslao na godišnje odmore i plaćena odsustva. I pored ovih mera blizu pedeset radnika je bilo u štrajku.



Ohrabruje informacija da je nacionalna služba za zapošljavanje u Leksovcu odbila Program tehnološkog viška poslodavca tačnije predstavnik poslodavca posle obavljenog razgovora u Nacionalnoj službi je odbio  da preda Program koji je u suprotnosti sa Zakonom.

U ponedeljak, 28.11.2011.g. predstavnici štrajkača i sindikalnih centrala će obaviti razgovor sa ministrom rada Rasimom Ljajićem.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"