ARHIVA VESTI
     
 
Sindikalni protesti odblokirali račune preduzeća u rastrukturiranju. Višemesečni zastoj u postupku iskoristiti za iznalaženje konačnog rešenja problema.

DEBLOKADA




Ukazivanje nekolicine srpskih sindikata na problem blokade poslovnih računa pojedinih preduzeća u restrukturiranju i protest radnika u organizaciji Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Samostalnog sindikata hemije i nemetala, rezultirao je deblokadu poslovnih računa i privremeno zasutavljanje naplate potraživanja bivših i sadašnjih radnika po osnovu rada. Ovo nije niti trajno ni konačno rešenje ali predstavlja značajan iskorak i omogućava preduzećima u restrukturiranju da rade.



Industrijski sindikat Srbije je u svom obraćanju Vladi Republike Srbije i resornim ministarstvima ukazao da dug preduzeća u restrukturiranju po pitanju tužbi radnika mora biti rešen prihvatanjem duga od strane države Srbije te iznaći finansijska sredstva kojima će se pravosnažne presude namiriti. Neophodno je da rukovodstva preduzeća izvrše obračun finansijskih potraživanja po osnovu tužbi  u postupku vansudskog poravnanja. To bi bilo moguće ukoliko bi novac za to postojao i ukoliko bi država bila garant takve vrste isplate.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"