ARHIVA VESTI
     
 
Preduzeće DAD Draxlmaier Automotive d.o.o. Zrenjanin i Industrijski sindikat domaćini mladih iz Savezne Republike Nemačke. DAD Draxlmaier pouzdan socijalni partner.

MLADI NEMAČKI SINDIKALNI AKTIVISTI U POSETI DAD DRAXLMAIER




Mladi sindikalni aktivisti iz Nemačke koji su u organizaciji Friedrich Ebert Fondacije učestvovali u srpsko nemačkom susretu mladih posetili su i nemačko preduzeće DAD Draxlmaier Zrenjanin i bili gosti Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier i generalnog direktora Mira Vidoševića.



Zajedno sa mladima Nemačke u poseti kompaniji bili su i Marcus Schneider i Bojan Lađevac iz Fondacije Friedrich Ebert kao i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić, predsednik i Negoslav Jovanović, potpredsednik.



Ovaj susret je iskorišćen da mladi iz Nemačke dobiju bolji uvid u odnose koji postoje u samoj kompaniji a članovi Odbora i rukovodstva Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier su u otvorenom razgovoru izneli dosadašnja sindiklana iskustva, svoje težnje i planove koji se tiču poboljšanja prava radnika kroz kolektivno pregovaranje.



O dolasku i motivima DAD Draxlmaier-a u Srbiju govorio je direktor Miro Vidošević naglasivši da u kompaniji sada radi blizu 1600 radnika, da se gradi nova hala i da se planira zapošljavanje još 500 radnika u 2012.godini i da DAD Draxlmaier Zrenjanin planira da u narednim godinama 3000 radnika nađu uposlenje u kompaniji. Izvesno je da će DAD Draxlmaier upošljavati najveći broj radnika na teritoriji Vojvodine ne računajući NIS.



Obilaskom pogona i upoznavanjem sa tehnološkim procesima i uslovima rada završena je i poseta mladih nemaca a dogovorena je i buduća aktivna saradnja.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"