ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnice žena Industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata Subotice obeležile Dan tolerancije. Tolerancija kao preduslov napretka i suživota.

16. NOVEMBAR
MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE




Generalna konferencija Ujedinjenih Nacija koja je održana u Parizu 1995 godine proglasila  je 16. novembar kao međunarodni Dan tolerancije. Tim povodom je Sekcija žena Industrijskog sindikata Srbije za Severno Bački region održala  zajednički sastanak sa Sekcijom žena Samostalnog sindikata metalaca grada Subotice.



Sastanak je predvodila predsednica Sekcije žena ISS Svetlana Čulina. Na sastanku se prvenstveno govorilo o toleranciji koja omogućuje da se razumeju različitosti i da se zajedničkim naporom raznorodnih ljudi, vera, nacija i političkog ubeđenja mogu postići napretci koji omogućavaju skladan život i razvoj. Grad Subotica i Vojvodina prednjače u postingnutom i iskazanom stepenu tolerancije u odnosu na neke druge delove Srbije. U toku razgovora govorilo se o Zakonu o zabrani diskriminacije koji je usvojen prošle godine u aprilu. Žene iz oba sindikata složile su se da će se u budućnosti lakše dolaziti do željenih ciljeva samo uz dobru saradnju i zajednički nastup na svim nivoima.



Industrijski sindikat Srbije planira da iduće godine šesnaesti novembar obeleži na Republičkom nivou.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"