ARHIVA VESTI
     
 
U Interlemindu zajednička borba Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije za očuvanje radnih mesta.Tehnološki višak hranioci porodica invalidi samohrani rodiltelji. Štrajk 21.11.2011.g.

ČISTKA U AD INTERLEMIND LESKOVAC




Skoro objavljene informacije u medijima da su pojedini bugasrki kapitalisti grobari srpske privrede nalaze svoju potvrdu u najnovijim potezima koje sprovodi rukovodstvo Interleminda iz Leskovca. Pre privatizacije ovo uspešno preduzeće je imalo 220 radnika a sada trenutno radi 151. Pojedini radnici su u toku 2011.godine proveli i po 135 dana na plaćenom odsustvu  i ako je  proizvodnja višestruko povećana. Sadašnje zarade su nešto više od minimalca a rukovodstvo govori o gubitku od 215 miliona dinara. To nije omelo da direktorica ima zaradu između 230 i 250 hiljada dinara a asistenti  i menadžeri i do 80 hiljada dinara. Ovo plaćanje je verovatno nagrada većinskog vlasnika onima koji su napravili milonske gubitke i koji vode Interlemind u propast.

Na spisku tehnološkog viška nalaze se mladi radnici sa malim radnim satžom tako da će njihova otpremnina iznositi 24 do 55 hiljada dimara. Značajan broj njih su deca bivših radnika Interleminda koji su se priliko odlaska u penziju odrekli otpremnina zarad uposlenja članova svoje porodice. Punu podršku poslodavcu u ovim aktivnostima pruža Sindikat Nezavisnost Interlemind i koji učestvuje u pravljenju spiska za tehnološki višak.

Industrijski sindikat Srbije i Samostalni sindikat metalaca iz Interleminda štiteći svoja radna mesta su  najavili  štrajk za 21.11.2011.g. i dolazak u Beograd ispred Minsitarstva rada i socijalne politike.



 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"