ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat GOŠA –FABRIKA ŠINSKIH VOZILA (IS GFŠV) otpočeo aktivnosti usmerene ka boljim zaradama, uslovima rada i stopiranja procesa programa viška zaposlenih. Potrebno sindikalno jedinstvo za ostvarenje ciljeva.

SOCIJALNI PROGRAM NIJE REŠENJE




10.11.2011.
Zabrinutost radnika Goša FŠV podignuta je do tačke ključanja posle odluke rukovodstva fabrike da sprovede socijalni program i bez posla ostavi sedamdesetak radnika od 550 radnika koji trenutno rade.
Pored niskih tarada, zabrinutosti za redovnost isplata, prisutnih loših uslova rada na značajnom broju radnih mesta, najavljeni višak zaposlenih predstavlja više od kapi koja će preliti čašu nezadovoljstva većine radnika.
Industrijski sindikat Srbije i predsednik Dragan Matić koji je posetio fabriku je razgovarao sa Odborom poverenika IS GFŠV, pokreću aktivnosti kojke imaju za cilj razrešenje prisutnih problema.
Prvi korak je pridobijanje i podrške i druga dva sindikata, članice SSMS i GSM „Nezavisnost“ koji su sa Industrijskim sindikatom GFŠV potpisnici kolektivnog ugovora.
Poslovodstvu fabrike će biti poslato niz predloga koji treba da spreče otpuštanje radnika uz puno uvažavanje problema sa kojima se fabrika sauočava.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"