ARHIVA VESTI
     
 
Privredna komora Beograda i Centra za razvoj malih i srednjih preduzeća organizatori XI Kongresa malih i srednjih preduzeća. Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije, Konfederacije slobodnih sindikata i Nezavisnog sindikata US Steel Serbia gosti Kongresa.

SRBIJA I EU




Beograd, 04.11.2011 XI Kongres malih i srednjih preduzeća čiji je slogan „Srbija i EU“ okupio je pored predstavnika Privredne komore Beograda i Malih i srednjih preduzća (MSP) i predstavnika Vlade Republike Srbije, potpredsednicu Vericu Kalanović, Serđa Azenija direktora centra za preduzetništva MSP – OECD-a, Frika Janmata prvog sekretara za evropske integraicje i ekonomije EU u Beogradu, Henri Bohnea direktora Fondacije Konrad Adenauer iz Beograda kao i predstavnike značajnijih državnih institucija i agencija.



U pozdravnoj reči učesnicima Kongresa Milan Janković predsednik privredne komore Beograda je istakao da su MSP i preduzetnici apsolutna većina svih privrednih subjekata kako po udelu i učešću u glavnim ekonomskim pokazateljima (zaposleni, promet, bruto dodata vrednost) sa oko 2/3 ukupne vrednosti.



Sektor MSP čini kičmu srpske ekonomije i stvara prostor za unapređenje i poboljšanje poslovnog ambijenta, razvoj praktičnih politika i mehanizama usmerenih na podršku i unapređenje poslovnog sektora.

Briljatno izlaganje vezano za problematiku i poziciju MSP u Srbiji imala je potpredsednica Vlade Republike Srbije Verica Kalanović.



Potpredsednica Kalanović je veliki poznavalac rada delovanja MSP u Srbiji čiji se stavovi i razmišljanja u potpunosti uklapaju sa ukupnom politikom EU kada su mala i srednja preduzeća u pitanju. Ovo je u svom izlaganju potvrdio i istakao Serđo Azeni direktor Centra za preduzetništvo MSP OECD. I ako malobrojni Kongresu su prisustvovali predstavnici sveta rada, Industrijski sindikat Srbije, Konfederacija slobodnih sindikata i Nezavisni sindikat metalaca US Steel-a.

Sam Kongres se odvijao u tri panel diskusije u okviru jedne teme sa podtemama: Temelj podrške i razvoja MSP sektora u Srbiji i EU, Preduslov konkuretnosti i internacionalizacija poslovanja MSP sektora na putu ka EU i Investiranje u razvoj i primenu informacione tehnologije.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"