ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije razmatrao nove zadatke i regionalni rad sindikata. Radionica održana uz podršku ICEM, EMCEF, IMF, EMF, IUF, EFFAT i Friderich Ebert Fondacije.

NOVI ZADACI SINDIKATA




Beograd, 03.11.2011 Održana radionica na temu „Novi zadaci i regionalni rad sindikata“ nastavak je aktivnosti u okviru Međunarodnog sindikalnog projekta koji se sprovodi na prostoru jugoistočne Evrope a koji je podržan od ICEM, EMCEF, IMF, IUF, EFFAT i Friedrich Ebert Fondacije. Brižljivo odabrana aktuelna tema u potpunosti je sa planovima i programom Industrijskog sindikata Srbije  a njenoj atraktivnosti su doprineli i predavači Mato Lalić koordinator projekta i Vesna Mlinarić iz Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat.



Nakon izglaganja rad učesnika radionice je nastavljen kroz radionice i prezentacijom njihovih stavova. Analizirajući izveštaj na zadovoljstvo učesnika zaključeno je da Industrijski sindikat Srbije u visokom procentu odgovorio novim zadacima koji stoje pred sindikatima Srbije, Evrope i sveta i da organizacioni oblik, način i metode rada su u potpunom skladu sa potrebama članstva i sa zadacima kojima sindikat treba odgovoriti. Buduća uspešnost sindikata u visokoj meri će biti uslovljena decentralizacijom sindikata, tačnije regionalnom prisutnošću, uvažavajući različitosti i specifične potrebe regionalnih strktura Industrijskog sindikata Srbije.



Iskustva i informacije koje su dobijene od kolege Lalića i koleginice Mlinarić doprineće da Industrijski sindikat Srbije poboljša svoju organizacionu postavku i da preventivnim aktivnostima ublaži neefikasnost pojedinih sindikata i doprinese da radnici Srbije sa više poverenja i konkretnijim rezultatima sindikata daju poverenje onim sindikatima koji imaju odgovore na globalne i nacionalne probleme sa kojima se zaposleni susreću.





 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"