ARHIVA VESTI
     
 
Obraćanje Industrijskog sindikata Srbije Fondu za zdravstveno osiguranje rezultiralo mogućnošću overavanja zdravstvenih knjižica radnika Livnica Topola. Fond na najbolji način prepoznao problem i omogućio lečenje hiljadama radnika.

ODLUKA FONDA ZDRAVSTVA NA DOBROBIT OSIGURANIKA




Informacije koje su predstavnici Industrijskog sindikata Srbije dobili prilikom radne posete Livnici Topola u retsrukturiranju kao i razgovor sa direktorom Livnice rezultirali su kontaktiranje predstavnika Fonda za zdravstveno osiguranje sa zahtevom da se zaposlenima u Livnici Topola omogući overavanje zdravstvenih knjižica jer je preduzeće u periodu od 1.11.2010. do oktobra 2011. Fondu za zdravstvo uplatilo preko 6 miliona dinara. U ovoj ili sličnoj situaciji nalazilo se još nekoliko preduzeća i bilo je neophodno da Fond donese odluke kako bi se ova nepravda ispravila. Upravni odbor Fonda je na svojoj sednici doneo odluku da se svim zaposlenima koji su imali uplate u Fondu u toku 2011.godine omogući overa zdravstvenih knjižica. Od predsednika Upravnog odbora Fonda zdravstva gospodina Rajka Kosanovića dobijena je informaicja da će Fond nadalje vršiti tromesečno proveravanje uplata Fondu i oni poslodavci koji ne budu ispunjavali zakonom propisane obaveze će biti sankcionisani.

Industrijski sindikat Srbije nastavlja svoje aktivnosti praćenja aktivnosti koje obespravljuju radnike Srbije pokušavajući da preventivnim aktivnostima spreči višegodišnju nebrigu državnih institucija za prava radnika.









 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"