ARHIVA VESTI
     
 
Nova svetska sindikalna federacija metalaca, hemičara i tekstilaca. Završne pripreme za održavanje Centralnog komiteta Svetske federacije metalaca. Regionalna sindikalna pitanja i kampanje. Grad Prag i češki metalski sindikat OS KOVO domaćini konferencije.

GLOBALNI SINDIKAT KAO ODGOVOR




Članice Svetske federacije metalaca sa prostora centralne, istočne i jugoistočne Evrope su iskoristili Regionalnu konferenciju da saslušaju izveštaje svojih predstavnika o temama konferencije. Jyrki Raina, generalni sekretar IMF je podneo izveštaj o aktivnostima na stvaranju Svetske sindikalne organizaicje koju će činiti Svetska federacije metalaca-IMF, ICEM i ITGLWF-a i koji će okupiti više do pedest miliona članova iz sto četrdeset devet zemalja.



U toku diskusije govornici su iznosili svoja mišljenja i stavove a otvoreno se govorilo i o preprekama na putu stvarnaja nove federacije. Po ovoj temi zauzet je jedinstven stav da se prisutni problemi moraju prevazići, započete aktivnosti okončati a rešenost stvaranja Svetskog industrijskog sindikata potvrditi na Osnivačkom kongresu u Kopenhagenu 18-20.06.2012.



Učesnicima Konferencije izveštaj sa radionice žena podnela je Mare Ančeva, članica Izvršnog komiteta.

Održani su i završni razgovori i pripreme za održavanje Centralnog komiteta IMF-a koji se održava u Džakarti, Indonezija od 7 do 8 decembra 2011.g. Završni deo Konferencije posvećen je sindikalnim pravima i kampanjama, regionalnim pitanjima i postignutim rezultatima.



Konferenciji su prisustvovali Dragan Matić i Svetlana Čulina iz Industrijskog sindikata Srbije i Mileta Gujaničić iz Nezavisnog sindikata metalaca US Steel-a.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"