ARHIVA VESTI
     
 
Nacionalne predstvanice žena centralne, istočne i jugoistočne Evrope učesnice Regionalne radionice za žene iz sindikata, članica Sveteske federacije metalaca. Radionica održana u Pragu. Svetlana Čulina predstavnica Industrijskog sindikata Srbije, učesnica radionice.

SINDIKATI ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA




Regionalna radionica za nacionalne predstavnice žena sindikata članica Svetske federacije metalaca (IMF) koja je održana u Pragu okupila je predstavnice žena iz dvadesedve zemlje, centralne, istočne i jugoistočne Evrope. U radu radionice Industrijski sindikat Srbije je predstavljala Svetlana Čulina, predsednica Sekcije žena ISS i  Dragan Matić, predsednik ISS. Radionici je prisustvovao i generalni sekretar IMF Jyrki Raina i mnogobrojne kolege predsednici i predstavnici regionalnih sindikata.



Značajno prisustvo muških kolega ukazuje zainteresovanost da se problemi žena ne odvajaju od ukupnih problema sa kojima se radnici u metalskoj industriji susreću. Iako su prava naših koleginica često prouzrokovana od strane muških kolega muškarci su i rešenje tih problema, pogotovo ako zauzimaju značajne pozicije u sidnikalnim strukturama.



Radionica je razmatrala problematiku jednakih plata, jednakih mogućnosti, zastupljenosti i učešću žena u organima sindikata a izveštaje su podnele koleginice iz Hrvatske, Bugarske i Ukrajine, o postignutim rezultatima po ovim pitanjima. Predstavnice Makedonije, Slovenije i Rusije, govorile su o akcijama rada sa ženama i njihove zatsupljenosti u organima nove svetske sindikalne organizacije industrijskih radnika i boljem i kvalitetnijem zastupanju i predstavljanju žena, članica sindikata. Nastale kvalitetne diskusije rezultirale su i zaključcima koji će rukovoditi aktivnosti nacionalnih sindikata u budućnosti.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"