ARHIVA VESTI
     
 
Sekcije mladih Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) na seminaru „Evropske integracije“. Fondacija Friedrich Ebert približila Evropu mladima Srbije.

MLADI SRBIJE I EVROPSKE INTEGRACIJE




Jedna od najaktuelnijih tema u Srbiji vezana je za procese evropske integracije kojima srpsko društvo teži. Podrška političkoj nomenklaturi Srbije pristupanju Evropskoj uniji doživljava svoje uspone i padove u zavisnosti od aktulenih političkih događanja i zato je bilo izuzetno važno da se Sekcijama mladih ISS i SSSS stvori  mogućnost dobijanja informacija o Evropskoj uniji.



Predavači iz Beogradske otvorene škole su u dvodnevnom radu mladim sindiklanim aktivistima prezentovali istorijat i institucije Evropske unije, proces stabilizacije i pridruživanja kada je Srbija u pitanju i politiku proširenja Evropske unije kada su u pitanju nove članice. Mladi su imali prilike da čuju o politici EU prema mladima i programima koje EU ima za mlade a interesantno izlaganje je bilo na temu mitovi o Evropskoj uniji.



Prisutne nedoumice srpskog društva o EU su nedoumice i mladih sindikalaca kada su u pitanju evropske integracije. Kako bi se evropska porodica približila mladima govorilo se o poziciji sindikata u EU, evropskom socijalnom dijalogu i ulozi nacionalnih sindikata u procesu pridruživanja. O ovoj temi mladi će zasigurno razgovarati u 2012.godini  a bilo bi dobro da i starije koleginice i kolege dobiju mogućnost da učestvuju na  sličnom seminaru.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"