ARHIVA VESTI
     
 
Blokirana Vlada Republike Srbije. Radnici DES Beograd i Nibens Grupe i invalidi iz Novog Sada u zajedničkoj akciji protiv Vlade Republike Srbije.

BLOKADOM VLADE DO PRAVDE




Na današnji dan kada se slavi oslobođenje grada Beograda pobunjeni i obespravljeni radnici i invalidi okupirali zgradu Vlade Republike Srbije i jednu od centralnih raskrsnica  Beograda u Nemanjinoj. Današnji dan je pokazao da ova Vlada nema sluha ni za građane ni za radnike ni za invalide, ni za jednu ugroženu kategoriju stanovništva. Već nekoliko dana ispred vlade protestuju radnici Nibens grupe zahtevajući isplatu zaostalih zarada i novac za obrtna sredstva kako bi mogli da vrše održavanje i pravljenje puteva.



Od 4.jula ove godine radnici DES-a Beograd, njih preko 200 od kojih je polovina invalida svakodnevno protestuju zahtevajući isplatu zarada, posao, sa krajnjim ciljem da DES Beograd postane beogradsko javno preduzeće. Danas su se protestima radnika pridružila i invalidna lica, paraplegičari, distrofičari, koji su tačno u podne izvršili blokadu centralne gradske raskrsnice u Nemanjinoj zahtevajući da Ministarstvo finansija preispita njihove zahteve i iznađe rešenje za finansijsku podršku koja im je neophodna za normalan život i funkcionisanje.




Predsednik Industrijskog sindikata DES Beograd Petar Sarić je u izjavi za medije naznačio političko prepucavanje  partija u gradskoj vlasti gde su zaposleni DES-a samo kolateralna šteta.




U jednom trenutku uzvikujući „lopovi, lopovi“ (misleći na vladu) zajedno su protestovali i članovi Saveza samostalnog sindikata Srbije i članovi Industrijskog sindikata Srbije. Ovo je možda dobar način da se od ove vlasti prigrabe izgubljena prava i zatraži njihova ostavka.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"