ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u poseti Livnici Topola. Uspostavljena proizvodnja, povezan radni staž i redovna isplata zarada.

LIVNICA TOPOLA NA PUTU OPORAVKA




Livnica Topola a.d. u Restrukturiranju uspešno sprovodi plan oporavka i blizu dvestotine zaposlenih očekuju još stabilnije uslove poslovanja i bolje zarade. Livnica ne radi još u punom kapacitetu tako da je oko šesdeset radnika na plaćenom odsustvu, ali je uspešno povezan radni staž i razmatra se mogućnost isplate zaostalih zarada. Preduzimljivost generalnog direktora magistra Živka Kneževića omogućila je da se značajan deo proizvodnje izvozi, da se proširuju poslovi na domaćem tržištu a obavljena je i poseta italijanskim partnerima koji deo svojih potreba planiraju da prebace u Topolu.Ovom uspehu Livnice doprinele su i aktivnosti Ministarstva ekonomije i samog ministra Nebojše Ćirića. 



Zaposleni se susreću sa problemom nemogućnosti overavanja zdravstvenih knjižica i ako Livnica u toku ove godine redovno uplaćuje poreze i doprinose. ISS i predsednik Dragan Matić  je prihvatio obavezu da kontaktira  nadležne institucije, Republički zavod za zdravstvenu zaštitu i dobije pojašnjenje o ovoj nelogičnosti i nepravdi. Da bi Livnica uspešno nastavila sa radom i organizacionim prilagođavanjem neophodno je da država omogući socijalni program za 50 do 60 zaposlenih.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"