ARHIVA VESTI
     
 
Za mlade Industrijskog sindikata Srbije održan seminar u Vrnjačkoj Banji.Seminar je deo sindikalne škole koju pohađaju mladi sindikalci. Friedrich Ebert Fondacija omogućila održavanje ovog seminara.

SINDIKALNA ŠKOLA ZA MLADE II




Mladi Industrijskog sindikata Srbije nastavili su svoju edukaciju kroz organizovanje sindikalne škole koja je održana od 06. do 09. oktobra u Vrnjačkoj Banji. Održana sindikalna škola je nastavak projekta koji je podržan od strane Friedrich Ebert Fondacije a koja omogućava da mladi zaokruže svoja sindikalna znanja kako bi uspešnije obavljali poslove u sindikatu.



U trodnevnom radu mladi su imali prilike da steknu znanja o planiranju rada u sindikatu, o štrajku kao metodu i sredstvu sindikalne borbe, kolektivnom pregovaranju, funkcionisanju privrednih društava, zakonskim okvirima vezanim za bezbednost i zdravlje na radu, a dobijene su informacije o međunarodnim sindikalnim organizacijama (IMF, EMF) u kojima je ISS član.

07.10. mladi su organizovano, u sklopu seminara, u centru Vrnjačke Banje obeleželi Svetski dan dostojanstvenog rada. Ova aktiovnost je izuzetno dobro prihvaćena od strane građana i gostiju Vrnjačke Banje kao i lokalnih medija.



Slobodno vreme po završetku predavanja mladi su iskoristili da posete manastir Ljubostinju u blizini Trstenika.



I ova kao i prethodna sindikalna škola potvrđuje da su mladi željni znanja, da su voljni da se angažuju u radu sindikata ali je neophodno da im se omogući svesrdna podrška, mogućnost da ne samo učestvuju već i kreiraju sindikalnu politiku. Da bi se ostvario ovaj cilj neophodno je da Industrijski sindikat Srbije aktivnosti sa mladima stavi u svoj prioritet u 2012.godini.



Za ISS je značajno da ima organizacioni i kadrovski potencijal za organizovanje sindikalnih škola i sindikalnih obuka tako da je i ova sindikalna škola imala predavače iz redova ISS: Nebojšu Savića, Negoslava Jovanović i Jasminu Petrović.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"