ARHIVA VESTI
     
 
Mladi aktivisti Industrijskog sindikata Srbije u Vrnjačkoj Banji obeležili Dan borbe za dostojanstven rad. Nezaposlenost, neefikasne institucije i visok procenat neformalne ekonomije glavni uzroci pojavi nedostojanstvenih i nesigurnih poslova.

MLADI ZA DOSTOJANSTVEN RAD




Mladi članovi ISS-a, učesnici seminara u Vrnjačkoj Banji radno su obeležili 7.10 Svetski dan dostojanstvenog rada deleći letke i propagadni materijal zainteresovanim građanima.




Građani izražavaju zabrinutost za sadašnja radna mesta a na osnovu razgovora mnogi rade na destojanstvenim poslovima, neprijavljeni, bez evidencije radnog staža i uplate socijalnog osiguranja.



Visok procenat građana koji su učestvovali u ovoj akciji nije sindikalno organizovan, bez poverenja je u državne institucije, bez perspektive i nade u bolji život.



Posebno teška situacija je u Trsteniku i Kraljevu, gradovima u blizini Vrnjačke Banje koji imaju kakvu takvu industriju ali problem nezaposlenosti i propalih privatizacija doprinosi povećanom broju nezaposlenih radnika. U ovim gradovima ISS planira akcije za dostojanstvena i sigurna radna mesta kojih je sve manje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"