ARHIVA VESTI
     
 
U centru Pomoravskog okruga, gradu Jagodini Industrijski sindikat Srbije (ISS) obeležio Svetski dan borbe za dostojanstven rad. Aktivisti IS Fabrike kablova Jagodina organizovali a Friedrich Ebert Fondacija podržala obeležavanje Dana dostojanstvenog rada na republičkom nivou.

MANJE PRAVA, MANJE POSLA, VIŠE OBESPRAVLJENJA




U centru Jagodine aktivisti Fabrike kablova Jagodina su tradicionalno, već treći put, obeležili 07.10. Svetski dan borbe za dostojanstven rad.



Lepo vreme je doprinelo da građani Jagodine masovno podrže ovu akciju, uzmu učešće u anketiranju i na trenutak otvore dušu govoreći o nedaćama koje svakodnevno doživljavaju na radu i privatnom životu. Nezaposlenost se u Jagodini smanjuje ali mnoge firme nerade, nesigurnih poslova je sve više a nadležne institucije pokazuju sklonost ka podmićivanju i korupciji. Građani Jagodine imaju velika očekivanja po pitanju zapošljavanja u Industrijskoj zoni koja očekuje investitore. Najveću zabrinutost za radna mesta iskazuju radnici iz Fabrike kablova Jagodina koja prolazi kroz bolan proces retrukturiranja i pripreme za privatizaciju. O detalnjijim rezultatima ankete možemo više reći posle njihove obrade.



U 2012.godini ISS nastavlja sa svakodnevnim zalaganjem za dostojanstven rad a protiv nesigurnih, privremenih, nebezebednih i nedostojanstvenih poslova.


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"