ARHIVA VESTI
     
 
Građani Bora učesnici akcije Industrijskog sidnikata Srbije u obeležavanju Svetskog dana borbe za dostojanstven rad. Manje prisustvo nesigurnih i nedostojanstvenih poslova u Boru u odnosu na 2010.godinu.

DOSTOJANSTVEN RAD U BORU




Industrijski sindikat RBB Bor i njegovi aktivisti obeležili su Svetski dan borbe za dostojanstven rad u centru Bora vršeći anketu građana i deleći letke i materijale koji govore o nedostojanstvenom radu i problemima koji on sa sobom donosi.



Po izjavama radnika, zaposlenih u RBB-u nedostojanstveni poslovi nisu prisutni ali postoji bojazan da zbog neimanja kolektivnog ugovora može doći do smanjenja prava zaposlenih i pojave nedostojanstvenih poslova. Sa druge strane zaposleni iz TIR-a ukazuju na grubo kršenje njihovih prava i nepoštovanje zakona, gubitak radnih mesta, sramotno niskih zarada koje onemogućavaju normalan život. zaposleni očekuju punu zaštiotu od sindikata ali su zabrinuti za budućnost, snagu i organizovanost sindikata koja je pod zankom pitanja.



Akcija je izuzetno dobro propraćena  od strane lokalnih medija i za očekivati je da će Bor i Timočka krajina biti predmet interesovanja Industrijskog sindikata Srbije kada su u pitanju nedostojanstveni i nebezbedni poslovi.




 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"