ARHIVA VESTI
     
 
Održana sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Izveštaj o radu, projekat Industrijska politika i održavanje sednice Glavnog odbora ISS centralne teme sednice Predsedništva. Dobro je, mora još bolje.

JAČANJE INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE




Beograd, 29.09.2011

Prošlo je tri meseca od održavanja sednice Glavnog odbora ISS i konstituisanja Predsedništva ISS  što omogućava efikasniji i odgovorniji rad rukovodnih struktura ISS. Podnet izveštaj o radu obuhvatio je tromesečne aktivnosti  a posebno je značajno da letnji meseci nisu oskudevali u aktivnostima i sadržajima pa je Predsedništvo usvojilo Izveštaj o radu koji je podneo predsednik Dragan Matić.

Na sednici je razmatran i projekat „Inicijativa metalskih sindikata za održivu industrijsku politiku Srbije“ i dogovorene su aktivnosti koje treba sporvesti prema Vladi Republike Srbije i resornim ministarstvima kako bi sadržina projekta doživela svoju realizaciju.



Predsedništvo je dobilo informacije o aktivnostima u Jagodini, Boru i Subotici oko otvaranja regionalnih kancelarija ISS i očekuje se da će do kraja 2011.godine ove tri kancelarije otpočeti sa radom. Neophodno je obezbediti dodatna finansijska sredstva za tehničko opremanje i funkcionisanje regionalnih kancelarija. Do sednice Glavnog odbora koja je planirana za polovinu oktobra rukovodstvo ISS će obići Suboticu, Jagodinu i Bor i na regionalnim koordinacijama dogovoriti način rada i funkcionisanja regionalnih kancelarija.

ISS će i ove godine organizovano obeležiti 7.oktobar Svetski dan borbe za dostojanstven rad a u oktobru mesecu su najavljeni seminari za Sekciju žena i Sindiklana škola za mlade.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"