ARHIVA VESTI
     
 
Reprezentativni sindikati u Koncernu Petar Drapšin Mladenovac otpočeli generalni štrajk. Četiri neisplaćene zarade i prosek od 21000,00 dinara podigli radnike na noge.

ŠTRAJK U PDM




Petsto dvadeset radnika zaposlenih u Koncernu Petar Drapšin Mladenovac predvođeni reprezentativnim sindikatima otpočeli su štrajk zahtevajući isplatu zaostalih zarada, preispitivanje zapošljavanja radnika otpuštenih po socijalnom programu, donošenje plana opstanka PDM-a do realizacije programa restrukturiranja, preispitivanje premeštaja radnika iz fabrike u fabriku zbog povećanog obima posla a ne zapošljavanje novih randika na određeno vreme i smanjenje broja rukovodilaca kojih je previše.

Radnicima PDM se duguju četiri zarade a tekuće zarade se isplaćuju kao akontacije dok je prosečna zarada 21000,00 dinara. Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije u PDM se zalažu da se kroz aktivni pregovarački proces iznađu rešenja i PDM nastavi sa radom.

Značajniji pomak je napravljen u pregovorima 20.09.2011. ali nisu iznađena rešenja koja bi dovela do početak proizvodnje.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"