ARHIVA VESTI
     
 
GLASAČI - BIRAČI: ČEKAJUCI 21. JANUAR

PONAVLJANJE OBECANJA, KAO POLITIČKI RITUAL




Beograd, 18.01.2007.
Već nekoliko nedelja intezivno zapisujem izjave političkih čelnika, koje "pljušte" u predizbornoj kampanji. Politička obećanja u odnosu na neke prošle predizborne kampanje vrlo su slična i to je ohrabrujuće. Svim političarima su “puna usta“ radnika, penzionera, standarda, Evropske unije, borbe protiv kriminala i korupcije... Interesantno je da kada to izlazi iz usta pojedinih političkih čelnika, isto izgovorene parole - zvuče drugačije.

Kako partije, koje su zaratile sa čitavim svetom, da razumemo i verujemo im, kada govore o integracijama, saradnji, ekonomskom prosperitetu i socijalnom blagostanju ?!

Prosto je neverovatno, da sam tek sada otkrio da živim u levičarskom okruženju. Političarima su puna usta radnika, ravnomernog razvoja, zapošljavanja, socijalne pravde... Kada su oni to postali, ne znam, ali neko je, ljudi bre, upropastio ovu našu Srbiju. Prvo unište, pa grade ! Traži se podrška radnika, nezaposlenih, sindikata, manjinskih grupa i udruženja. Srbija u Evropi, bogata Srbija, ponosna Srbija, snažna Srbija, Srbija u nama i mi u njoj, samo su neki od slogana, koji zasipaju građane sa svih strana. Svaka partija kaže:"Mi smo rešenje, budućnost, zaposlićemo, napravićemo, borićemo se...".

Šta ostaje običnom čoveku da radi, kome da veruje i da glas ? Biće zaista teško.Jedno je sigurno, poučeni ranijim predizbornim obećanjima i njihovom slabom realzacijom, kao i činjenicom da značajan broj građana Srbije ima "kratko pamćenje", a mnogo gleda televiziju, ispašće da treba birati “manje zlo“.

Ovi izbori neće imati "zadovoljne pojedince" u pravom smislu te reči, već izmanipulisane i obmanute birače, koji će već 22. januara, da kukaju, kako su napravili loš izbor i kako nikad više neće glasati za one, od juče. A oni od juče, će biti vlast. Zaboraviće na obećanja, napraviće neprincipijelne i neočekivane koalicije.

Birači će opet čekati sledeću šansu. Naravno i nove izbore.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"