ARHIVA VESTI
     
 
Danas je 66-ti dan od kada radnici i članovi Industrijskog sindikata Srbije „DES“ D.O.O., preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u restruktuiranju protestuju tražeći pravdu i posao na ulici. Institucije i državni funkcioneri gluvi i slepi.

INVALIDI TRAŽE PRAVDU I POSAO NA ULICI




07.09.2011. Slabovidost, gluvoća i različiti stepeni retardiranosti ne vezuju se samo za radnike invalide DES Beograd već i za predstavnike vlasti koji 66 dana i pored svakodnevnih protesta radnika ne nalaze rešenje za 224 radnika od kojih je 52% invalidnih lica i koji umesto da im se omogući da rade, pravdu i posao traže na ulici protestujući ispred zgrade Vlade Republike Srbije, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva rada.



Radnici, invalidi u protestu pisali su i predsedniku Vlade RS Mirku Cvetkoviću jer razgovori i obećanja dobijena od ministra Ćirića nisu ispunjena. Lažna obećanja su dobijena i od Milana Krkobabića, pomoćnika Gradonačelnika Beograda.



Zaposleni i invalidi u DES-u traže da rade i da preduzeće kao takvo opstane pošto je od posebnog značaja za Grad i državu jer to je preduzeće gde invalidna lica mogu svoj hendikep da ublaže radom i integracijom u društvo.



Zaposleni DES-a traže i mole nadležne institucije da im pomognu u deblokadi računa, uključenje i dobijanje poslova od javnih i drugih preduzeća koja su u nadležnosti Grada Beograda i isplatu 32 zaostale zarade u visini minimalca.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"