ARHIVA VESTI
     
 
Najavljen štrajk članova Industrijskog sindikata Srbije u Koncernu FVK –Livnica D.O.O. predupređen pregovorima. Sadržina sporazuma prihvatljiva stranama u pregovorima.

SPORAZUM U FVK




18.08.2011.
Radnici Livnice D.O.O. Fabrike vagona FVK A.D. u Restruktuiranju, članovi Industrijskog sindikata Srbije su najavom štrajka otpočeli pregovarački proces koji je posle nekoliko burnih dana rezultirao potpisivanjem sporazuma zainteresovanih strana.
Potpisani sporazum reguliše dinamiku isplata tekućih i zaostalih zarada i oslikava finansijske mogućnosti Livnice.
Sporazum je potpisan od strane generalnog direktora FVK, Boška Slavkovića, Violete Savić, direktora Livnice, Kosovac Ilije, predstavnika firme ELPOS i Savić Zorana, predsednika Štrajkačkog odbora i potpredsednika IS FVK.
Isplata zarada predviđa da se do 15.08.2011. godine isplati polovina zarade za januar 2011. i polovina zarade za februar. Druga polovina zarade za februar će biti isplaćena do 25.08.2011., a martovska zarada će biti isplaćena do 15.09.2011.
Nakon potpisivanja sporazuma Štrajkački odbor je doneo odluku o prekidu štrajka uveren da će se potpisani sporazum poštovati.
Sam sporazum oslikava ozbiljnost njegovih potpisnika i prihvatanje odgovornosti da se on ispoštuje i stvori još čvršće poverenje na relaciji poslovno rukovodstvo i sindikati.
Savić Zoran, predsednik Štrajkačkog odbora i potpredsednik IS FVK, izražava zadovoljstvo postignutim dogovorom i razumevanja specifičnosti poslovanja i pozicije Livnice od strane generalnog direktora FVK, Boška Slavkovića.
IS FVK će razvijati forme već postignutog socijalnog dijaloga u FVK verujući da ne postoji bolji način da se problemi u FVK razrešavaju na korist radnika, poslovodnog rukovodstva i poslovnog sistema Koncerna FVK.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"