Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) sa jasnom i utemeljenom perspektivom razvoja. Novo poslovodno rukovodstvo i novi organizacioni modeli kao odgovor poslovnim i organizacionim izazovima koji stoje pred PKB. Industrijski sindikat PKB je spreman da kroz partnerski odnos sa drugim sindikatima i poslovodstvom doprinese razvoju PKB.

NOVI TRENDOVI U PKB-u

15.08.2011.
PKB od trenutka kada je u preuzet od strane Grada Beograda beleži pozitivne trendove koji se pre svega ogledaju u rastu zarada od preko 27%. Ovo je posebno ohrabrilo zaposlene da PKB ima poslovnu budućnost.
Generalni direktor PKB Rajko Mandić i Upravni odbor najavljuju nove organizacione modele poslovanja i upravljanja koje obuhvataju i novu Sistematizaciju radnih mesta, pregovore sa sindikatima oko novog Kolektivnog ugovora .
Po rečima predsednika Industrijskog sindikata PKB-a Zarić Saša, sadašnjih 2500 radnika očekuje da zadrži svoja radna mesta a posebno raduje izjava gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa, da će PKB biti srpski FIAT.
Ukoliko PKB pokaže dobre rezultate u budućnosti, moguće je da će neka druga preduzeća od interesa za Grad Beograd biti preuzeta od Grada Beograda i na taj način biti zaštićena od problematičnih privatizacija.