ARHIVA VESTI
     
 
Mladi Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) su u Beogradu, na trgu Nikole Pašića obeležili Međunarodni dan mladih. Zabrinuti, obespravljeni, nezaposleni, bez budućnosti su viđenja mladih kojima definišu svoj status i poziciju u srpskom društvu. Fridrih Ebert Fondacija podržala i omogućila akciju mladih.

NAŠA GODINA-NAŠ GLAS!
„Mladima treba dati priliku da aktivno učestvuju u donošenju odluka na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou.“
Ban Ki mun , generalni sekretar Ujedinjenih nacija




12.08.2011. Mladi članovi ISS i SSSS okupljeni u svojim sekcijama na nivou sindikata obeležavaju 12. avgust, Međunarodni dan mladih, zabrinuti za svoje trenutne pozicije u srpskom društvu i budućnost. Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, mladi sindikalni aktivisti su delili liflete o pravima mladih, njihovim stavovima i važnosti učlanjenja mladih u sindikate.



Mladi beograđani su imali mogućnost da na prigodnom panou postave svoja mišljenja i stavove o mladima i sindikatu.



Podaci koji su sadržani u lifletima ukazuju da biti mlad u Srbiji nije nikakva prednost.



U Srbiji 46,9% nezaposlenih su mladi od 15-35 godina, 15% se oseća mobirano i diskriminisano na radnom mestu, 90% mladih novac troši na zadovoljenje osnovnih potreba a neki nemaju ni za to. Visok procenat mladih ne osniva porodice usled ekonomske i socijalne neobezbeđenosti a preko 65% visokoobrazovanih mladih želi da napusti zemlju.



Ova aktivnost ukazuje da su mladi napravili značajan iskorak po pitanju svojih pozicija i prava u organizacijama sindikata kojima pripadaju i koji su organizatori obeležavanja Dana mladih.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"