ARHIVA VESTI
     
 
R.S.Partners – PES a.d. Surdulica na putu oporavka. Industrijski sindikat Srbije u zaštiti radnih mesta i poštovanju zakona.

DOGOVOR ZA NAPREDAK




12.08.2011.
Bilo je mnogo onih koji su kroz višemesečni štrajk radili i priželjkivali da preduzeće R.S. Partners –PES Surdulica ode putem stečaja i likvidacije. Radnici koji su išli tim putem su izgubili posao na osnovu pravosnažne sudske odluke a vođe tog štrajka ne prihvataju odgovornost za posledice.
Manji deo radnika članova Industrijskog sindikata Srbije izborio se da ponovo dođu na svoja radna mesta, otpočne proizvodnja i stvori realna mogućnost da preduzeće opstane i razvija se.
Poseta predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića i sekretara Nebojše Savića Odboru Industrijskog sindikata Partners-PES-u, kao i razgovor sa članovima sindikata i zaposlenima, potvrdio je stav da je socijalni dijalog moćno sredstvo za rešavanje problema i različitosti.
Preko 60 radnika radi u preduzeću, isplaćuju se zarade, ugovaraju se novi poslovi i planira dodatno zapošljavanje.
Po rečima direktora Partners –PES-a do kraja godine u fabrici treba da radi blizu 120 radnika. Posebno su deficitarna zanimanja koja zahtevaju visoku stručnu spremu (inženjeri, tehnolozi, konstruktori), a prilikom zapošljavanja prednost će imati članovi porodica sadašnjih radnika pod uslovom da ispunjavaju zahteve radnih mesta na kojima će konkurisati.
Industrijski sindikat Srbije vodi aktivnosti u pravcu dobijanja finansijskih sredstava iz kredita Republičkog fonda za razvoj koja su odobrena a koja ne pristižu u preduzeće zahvaljujući neposlovnosti i čudnom ponašanju Srpske banke kod koje je Partners-PES podigao kredit od 300. 000 evra.
Industrijski sindikat Srbije se obratio najvišim predstavnicima Vlade Republike Srbije i ukazao na nekorektnost Srpske banke koja direktno ugrožava razvoj fabrike i radna mesta.
Po rečima Časlava Stoilkovića predsednika IS Partners-PES, u narednom periodu planira se utvrđivanje reprezentativnosti IS Partners-PES kao i početak pregovora oko Kolektivnog ugovora.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"