ARHIVA VESTI
     
 
Zaposleni u RTB Bor, građani, predstavnici Vlade RS i ministarstava i predstavnici sindikata obeležili u Boru Dan rudara.

OBELEŽEN DAN RUDARA




08.08.2011. Više hiljada građana Bora i okoline, poslovodno rukovodstvo RTB Bor, predstavnici Vlade RS, sindikati su u organizaciji RTB Bor svečano obeležili Dan rudara. Otkrivanjem biste Franji Sišteku, prvom direktoru Borskog rudnika i pozdravnim rečima potpredednika srpske vlade Milana Krkobabića, Ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojše Ćirića, generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spasovskog, otpočeto je obeležavanje Dana rudara.



„U narednih tri godine očekuje se proizvodnja 80 000 tona bakra i prihod od jedne milijarde evra a što će omogućiti ulaganje od 450 miliona dolara od strane države Srbije. Ovim je dugoročno obezbeđen razvoj RTB, izgradnja nove topionice, nova radna mesta i bolja zaštita životne sredine.“ istakao je u svom izlaganju generalni direktor RTB Bor, Blagoje Spasovski.



Zahvaljujući aktivnostima RTB Bor dobijene su nove ulice i trgovi, lepe i raznobojne fasade zgrada i ustanova, osmeh se vratio na lica borana a tako treba da bude i ubuduće.



Pored mnogobrojnih zvanica Danu rudara prisustvovali su i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije RTB Bor, Rudolf Navijalić i Mladen Ursulović, Mileta Gujaničić, predsednik Nezavisnog sindikata metalaca U.S. Steel Srbija i Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"