ARHIVA VESTI
     
 
Održane Radničko sportske igre -Sokobanja 2011. u organizaciji Nezavisnog sindikata metalaca U.S.Steel Serbia D.O.O. iz Smedereva. Nadmetala se 66 učesnika iz tri bratske sindikata.

SINDIKALCI KAO SPORTISTI




25.07.2011. U organizaciji Nezavisnog sindikata metalaca U.S.Steel Serbia D.O.O. u Sokobanji su od 18. do 22. jula održane Radničke sportske igre. Nadmetalo se čak 66 učesnika iz tri bratske sindikata, pored domaćina, učestvovali su i gosti iz Slovačke, OZ KOVO U.S.Steel Košice, sa 6 predstavnika i Industrijski sindikat Srbije sa 4 učesnika. Takmičilo se više spotskih disciplina: u šahu, kuglanju za žene i muškarce, plivanju za žene i muškarce, stonom tenisu, pikadu za žene i muškarce i ekipno u malom fudbalu i basketu. Mala ali odabrana ekipa Industrijskog sindikata Srbije osvojila je 1. mesto u plivanju za muškarce (Srđan Pešić), 3. mesto za žene u kuglanju (Danica Janićijević), 2. mesto u plivanju za žene (Danica Janićijević) i 1. mesto ekipno u malom fudbalu, mešovit sastav ISS sa Toplom energetikom U.S.Steel Serbia i 1. mesto ekipno u basketu, mešovit sastav ISS sa Toplom valjaonicom U.S.Steel Serbia.



Sindikalci su pokazali da su odlični sportisti a u sveukupnom plasmanu najuspešniji su bili takmičari iz Nezavisnog sindikata metalaca U.S.Steel Serbia D.O.O. Drugo mesto su zauzeli gosti iz Slovačke a predstavnici Industrijskog sindikata Srbije su zauzeli treće mesto.




Radničke sportske igre – Sokobanja 2011. su pored takmičarskog dela imale i edukativni karakter u cilju jačanja sindikalnih veština i znanja. Za učesnike je upriličen i seminar na temu Uloga sindikalnog poverenika i sindikalne kancelarije koji je održao Nebojša Savić, sekretar Industrijskog sindikata Srbije.



O položaju žena u društvu i sindikatu i važnosti organizovanja žena u sindikatu govorila je Gordana Aleksić, potpredsednica Industrijskog sindikata Srbije. Cilj seminara je bio prepoznavanje diskriminacije i osnaživanje sindikalki za osnivanje Sekcije žena.



Odličnom organizacijom Radničko sportskih igara Sokobanja 2011, Nezavisni sindikat metalaca U.S.Steel Serbia D.O.O. je još jednom pokazao snagu i kvalitete ove uspešne sindikalne organizacije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"