ARHIVA VESTI
     
 
U Novom Sadu održan je Letnji kamp mladih sindikalnih aktivista na kome su učestvovali mladi iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Slovenije i Nemačke.

MLADI U ZAJEDNIČKIM AKCIJAMA




U periodu od 14. do 17.jula 2011.g. u Novom Sadu organizovan je Letnji kamp mladih u organizaciji Sekcije mladih Sindikata metalaca Vojvodine uz podršku Fondacije Friedrich Ebert – Regionalni projekat radni odnosi i socijalni dijalog u jugoistočnoj Evropi.



Kamp je organizovan sa ciljem povezivanja mladih sindikalnih aktivista iz sindikata metalaca, razmena iskustava kao i dogovor oko dalje saradanje. Ovom skupu prisustvovali su mladi iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Nemačke i Srbije.



Kroz prezentacije rada Sekcija mladih, koje su podrazumevale osnovne informacije o načinu organizovanja, finansiranja, aktivnostima i učešću mladih u organima odlučivanja, učesnici su razmenili iskustva koja će doprineti unapređenju rada sekcija mladih.

Iskustvo  kolega iz IG Metall-a, Miloša Gašića i Ivana Ćurkovića u radu sa mladima,   preneto kroz veoma zanimljivu prezentaciju, će prisutnim učesnicima značiti u budućem radu na nivo svojih sindikata.

U toku seminara urađene su dve radionice: Način motivacije mladih za članstvo u Sindikatu i izrada  Projekta za motivaciju mladih za članstvo u sindikatu. Kroz rad u radionicama učesnici su izradili nekoliko projekata koji će okupiti mlade u njihovoj realizaciji u narednom periodu.



Ova aktivnost je od velikog značaja za Industrijski sindikat Srbije koji veliku pažnju poklanja radu sa mladima. Letnjem kampu su ispred Industrijskog sindikata Srbije prisustvovali Ivan Stefanović i Jasmina Petrović.







 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"