ARHIVA VESTI
     
 
Petar Drapšin Mladenovac (PDM) napravio zaokret po pitanju privatizacije. Urađen program privatizacije PDM, Industrijski sindikat PDM zahteva socijalni program.


PDM PRED PRIVATIZACIJOM




07.07.2011.
Predstavnici IS PDM, predsednik Goran Milenković, sekretar Simić Milenko i Dragan Matić, predsednik ISS obavili su razgovor u Agenciji za privatizaciju sa Milicom Petrović, koordinatorom za PDM. Predstavnike sindikata je interesovala trenutna situacijia po pitanju PDM i buduća pozicija zaposlenih.
Na sastanku je rečeno da Agencija preduzima aktivnosti shodno zakonskim normama, kontaktira moguće kupce i preduzima radnje oko kompletiranja dokumentacije koja je neophodna u procesu prodaje PDM.
Koncern PDM će se prodavati u delovima a potraživanja poverilaca će biti izmirivana od sredstava koje će PDM obezbediti prodajom imovine i objekata koji nisu iz okvira primarne proizvodnje.
Dolazak kupaca bi sigurno doveo do novih zapošljavanja, novih tržišta i boljih zarada.
IS PDM je mišljenja da bi sprovođenje još jednog kruga socijalnog programa omogućilo kvalitetno zbrinjavanje koleginica i kolega koji su pred penzijom a to bi ohrabrilo dolazak kvalitetnih kupaca.
U PDM se očekuju i pregovori oko kolektivnog ugovora jer je stari prestao da važi a prodavati firmu bez kolektivnog ugovora je za IS PDM neprihvatljivo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"