ARHIVA VESTI
     
 
Konfederacija slobodnih sindikata (KSS) održala skupštinu. Skupštinu pozdravili predstavnici države, poslodavačkih udruženja i sindikata.

SKUPŠTINA KONFEDERACIJE SLOBODNIH SINDIKATA




27.06.2011. Skupština KSS koja je održana u Beogradu, okupila je pored delegata skupštine, socijalne partnere koji u KSS vide dobro organizovan sindikat koji razvija partnerske odnose sa svima onima koji za cilj imaju bolji život u Srbiji, veća prava radnika i državu koja će socijalnu odgovornost postaviti kao prioritet. Industrijski sindikat Srbije i KSS imaju dobru saradnju koju treba razvijati,posebno u oblastima zajedničkog nastupa, protesta, zakonodavnih aktivnosti i aktivnostima koje za krajnji cilj imaju osnaživanje i objedinjavasnje srpske sindikalne scene.



Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Republike Srbije, Snežana Lakićević Stojačić, državna sekretarka Ministarstva rada i socijalne politike, Žarko Milosavljević, ASPPS i Goran Batak, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja su pozdravili učesnike skupštine KSS iznoseći svoje stavove oko najaktuelnijih ekonomskih, socijalnih i političkih pitanja sa kojima se građani i zaposleni svakodnevno susreću. Predstavnici ASNS, Sindikata „Sloga“ i Industrijskog sindikata Srbije, predsednik Dragan Matić i portpredsednica Gordana Aleksić su kolegama iz KSS i skupštini poželeli uspešan rad istakavši neophodnost sindikalne saradnje ukazujući da „reprezentativni“ sindikati Srbije nisu ispunili očekivanja građana Srbije i sindikalnog članstva i da se moraju uspostaviti snažniji mostovi međusindikalne saradnje.



Skupština je usvojila Izveštaj o radu i Plan rada za naredni period a za predsednika KSS je izabran Ivica Cvetanović.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"