ARHIVA VESTI
     
 
Održana Osnivačka skupština Sekcije žena Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Seminarom o Zakonu o zlostavljanju na radu i Mirnim rešavanjem radnih sporova, Sekcija žena ISS započela edukaciju i osnaživanje svojih članica. Domaćin održane skupštine je bio Industrijski sindikat Koncern „Petar Drapšin“ Mladenovac.

SEKCIJA ŽENA – NOVI POKAZATELJ JAČANJA ISS




14.06.2011. U Koncernu „Petar Drapšin“ u Mladenovcu je održana Osnivačka skupština Sekcije žena ISS uz učešće predstavnica različitih delatnosti industrije. Članice Sekcija žena više sindikalnih organizacija Industrijskog sindikata Srbije usvojile su jednoglasno sva osnivačka dokumenta i u potpunosti ispoštovale Statut Industrijskog sindikata Srbije kojim se Sekcija žena osniva kao oblik delovanja članica u svim delatnostima industrija.



Sekcija žena će delovati na osnovu Pravila o radu Sekcije žena a u cilju jačanja položaja žena u sindikatu, industriji i društvu. Novoizbrano rukovodstvo Sekcije žena ISS čine: predsednica Svetlana Čulina, ATB Sever Subotica, dve potpredsednice, Olgica Ristić, Goša Šinska vozila Smederevska Palanka i Vesna Ranisavljević, Koncern „Petar Drapšin“ Mladenovac, i sekretarka Sekcije žena ISS, Sandra Milovanović, PKB Korporacija Beograd. U duhu solidarnosti i pozitivne energije dogovoren je novi sastanak na kome će biti pripremljen Plan rada Sekcije žena do kraja 2011. godine. Članicama Sekcije žena upriličen je i seminar na dve veoma značajne teme, Zakon o zabrani zlostavljanja na radu i Mirno rešavanje radnih sporova. Obe prezentacije je priredila Lola Kićanović, samostalni saradnik u Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova.



Seminar je bio odlično prihvaćen brojnim pitanjima i diskusijom a predstavlja početak procesa osposobljavanja i osnaživanja žena u Industrijskom sindikatu Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"