ARHIVA VESTI
     
 
Friedrich Ebert fondacija obeležila petnaest godina rada u Srbiji. Regionalna konferencija posvećena političkom obrazovanju i demokratskoj tranziciji.

POLITIČKO OBRAZOVANJE U DEMOKRATSKOJ TRANZICIJI
IZAZOVI I REZULTATI




Obeležavajući petanest godina rada i političkog obrazovanja u Srbiji Friedrich Ebert fondacija (FES) je organizujući regionalnu konferenciju u Beogradu  potvrdila da je vodeća fondacija u Srbiji koja je kroz dugoročne aktivnosti uspeva da oblikuje politički prostor i utiče da se demokratski procesi za razvoj demokratije i političke svesti odvija u dinamici koje srpsko društvo može da isprati. Konferencija je uspela da okupi eminente predstavnike političkih stranaka, nevladinog sektora i sindikata a samu konferenciju je otvorio predsednik Republike Boris Tadić. Pozdravne reči prilikom otvaranja konferencije izrekao je Michale Erke direktor beogradke kancelarije FES-a.



Zainteresovanost za teme i sadržaj Konferencije pokazao je Industrijski sindikat Srbije čiji su predstavnici učestvovali u dvodnevnom radu. Konferencija se bavila postojećim oblicima političkog obrazovanja, ponudama vanstranačkog političkog obrazovanja , ulogom političkih partija u obrazovanju i alternativnim mogućnostima organizovanja obrazovanih centara.



Interesantna su bila izlaganja i na temu povezivanja politike sa stručnim ekspertizama kao i podrška stranaka nezavisnim istraživačkim institutima i organizacijama civilnog društva. Predstavnici ISS su se posebno zainteresovali za temu finansisranje stranaka, isksustvo iz Nemačke, upravljanje ljudskim resursima i kako stranke vrše izbor kadrova, koji su kriterijumi i standardi.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"