ARHIVA VESTI
     
 
Na Divčibarama je po drugi put održana Sindikalna škola za mlade Industrijskog sindikata Srbije (ISS) uz podršku Fridrih Ebert Fondacije (FES). Mladi su tu, treba im podrška i šansa.

SA MLADIMA KROZ XXI VEK




01.06.2011. Uz svestranu podršku FES-a, mladi ISS su imali priliku da kroz trodnevni rad bolje upoznaju sindikalni pokret i sindikat kome pripadaju.

Prvi dan seminara je bio posvećen timskom radu a predavači su bili iz Beogradske otvorene škole. Ova znanja će omogućiti mladim sindikalcima da kroz timski rad uspešno grade i vode strukture sindikata.



Od mladih se puno očekuje ali rezultat je uvek proporcionalan ulaganjima u mlade, uvažavanja njihovih stavova i značajnijim pozicioniranjem u okvirima sindikata. Samo tako sindikat u XXI  veku može prosperirati.

O osnovnim principma i funkcionisanju sindikata , kao i o organizovanju u sindikatu, mladima je govorio Nebojša Savić, sekretar ISS.

Radno zakonodavstvo i akti sindikata bili su tema kojom su se mladi sindikalci bavili drugog dana a predavač je bio Negoslav Jovanović, potpredsednik ISS.

Priliku da se susretne sa svojim mladim članovima i  da im se obrati imao je i predsednik ISS, Dragan Matić koji je govorio o Industrijskoj politici i Socijalnom dijalogu.



Kada se vide ovi mladi ljudi, energija koju nose i zainteresvanost koju pokazuju za sindikat, život i sve ono što se radi u ISS dobijaju dimenziju ushićenja, satisfakcije i verovanja da ISS ima budućnost i da će mladi obeležiti rad ISS u XXI veku.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"