ARHIVA VESTI
     
 
Opstanak i razvoj sindikata vezan za njegovo prisustvo na nivou regiona. Korisna iskustva nemačkog sindikata NGG-a.

RAD SINDIKATA NA REGIONIMA




Blizu trideset predstavnika Industrijskog sindikata srbije i Saveza samostalnih sindikata srbije su kroz dvodnevni rad razmatrali „Rad sindikata na regionima“. Ova radionica je održana u okviru međunarodnog sindikalnog projekta ICEM-a, EMCEF-a, IMF-a, EMF-a, IUF-a i EFFAT-a i podršku Friedrih Ebert Fondacije. Kroz radionice sindikalci su iznosili svoja pojedinačna iskustva i mišljenja o regionalnom sindikalnom organizovanju sa zaključcima kako bi to organizovanje trebalo da bude postavljeno u budućnosti.



Postojanje regionalnih sindikalnih kamcelarija predstavlja neophodnost i mesto troškova ali to je optimalan način da se bude blizu članova, njihovih problema, preventivno deluje i potvrdi da je Beograd često „gluv“ i spor za dešavanja na nivou regiona.Klaus Jessout iz nemačkog sindikata NNG-a je prezentovao iskustva nemačkih sindikata koji imaju izuzetno razvijenu mrežu regionalnih sindikalnih kancelarija koje su najznačajnija spona između članstva i sindikalnih centrala. Mato Lalić  kordinator projekta i Jaćim Milunović moderator su govorili o razvoju sindikata u regionima i kroz radionice došli do modaliteta razvoja sindikata na regionima.



Ispred Industrijskog sindikata Srbije polaznici ovog za ISS izuzetno značajne radionice su bili: Saša Korolija, Fabrika kablova Jagodina, Mladen Ursulović RBB Bor, Zoran Tomanović, Prvi partizan Užice i Dragan Grozdanović ATB Sever Subotica.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"